Dénia.com
Rechercher

Dénia descend dans la rue à la mémoire des victimes de violences sexistes

Novembre 26 de 2021 - 09: 35

Hier à midi, le conseil municipal de Dénia a convoqué la lecture de la déclaration signée par le Conseil des femmes de Dénia à l'occasion du 25 novembre, Journée internationale de lutte contre la violence sexiste. L'événement s'est tenu sur la Plaza del Arxiduc Carles, avec l'installation "Les pas qui ne feront jamais", une action de sensibilisation et aussi une mémoire et un hommage aux 37 femmes tuées par la violence de genre cette année, qui montre un couple de chaussures pour chacun d'eux, des chaussures qu'ils ne porteront plus jamais et qui rappellent les pas qu'ils ne feront pas, les chemins qu'ils ne emprunteront pas, la vie qui leur a été enlevée.

La conseillère pour l'égalité et la diversité, Javier Scotto, introdujo el acto recordando que la violencia contra las mujeres y las niñas «es una de las más extendidas, persistentes y devastadoras», y adquiere diferentes formas: «violencia psicológica, verbal, física, asesinato, violencia vicaría, acoso y agresión sexual, prostitución, explotación sexual y trata de mujeres”.

Todo esto nace, indicaba, «del germen del sistema heteronormativo, el patriarcado, el machismo, la desigualdad e, incluso, la pobreza». Una desigualdad que ha aumentado con la pandemia, «confinando a las mujeres con sus agresores».

“Nuestra responsabilidad es acabar con esta lacra social a través de la educación, empoderar a las víctimas de violencia de género a través de los mecanismos asistenciales de bienestar social y garantizar su protección a través de los cuerpos y fuerzas de seguridad”. Porque «solo una sociedad en la que las mujeres no sufran violencia por el hecho de ser mujeres será una sociedad libre de violencia machista y, por tanto, una sociedad plena», ha concluido Scotto.

Ensuite, des représentants de l'Association des femmes au foyer, du Centre des femmes de Dénia, du Centre associé du consortium UNED Dénia, Baix la Mar échoue, Conseil local Fallera, Association des femmes Matria et UGT País Valencià, Secrétariat des femmes, entités qui appartiennent au Conseil des femmes, ont lu le manifeste de cette Journée internationale pour l'élimination de la violence à l'égard des femmes.

De plus, dans l'après-midi une concentration promue par Matria a eu lieu à ce même point pour rendre ce combat visible. Plus d'une cinquantaine de personnes étaient présentes pour dénoncer les violences faites aux femmes sous toutes leurs formes.

Déclaration institutionnelle de la Journée internationale pour l'élimination de la violence de genre

Il y a un an, le Consell de les Dones de Dénia renouvelle le seu des compromis amb la igualtat i contra la violència de gènere, i mostra la seua preocupació davant l’augment dels assassinats de dones a les mans de les seues parelles i exparelles i davant l’escalada de violència vicària.

Ils ont passé cinq décennies depuis que l'Amérique latine marquera le 25 novembre comme la Journée internationale de la non-violence contre les cadeaux en l'honneur des Dominicains Minerva, Pàtria et María Teresa Mirabal, trois Allemands assassinés le 25 novembre 1960 par ordre du dictateur Rafael Leónidas Trujillo, dont ils étaient les opposants.

20 anys després, Nacions Unides declarava eixa mateixa data com a Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

En Espagne, la Constitution de 1978 établit, à travers ses préceptes seus, l'égalité réelle et effective, així avec la pleine participation de tous les citoyens à la vie politique, économique, culturelle et sociale (article 9.2), l'égalité des sexes ( article 14) , le droit à la vie, à l'intégrité physique et morale, au sens qu'il pourrait être sotmesa de torturer ou à des pénis ou des voies inhumains ou dégradants (article 15), le droit de la personne à la liberté et à la sécurité (article 17), et le droit à l'intimité personnelle et familiale (article 18).
I l’any 2004, l’aprovació de la Llei orgànica, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, va suposar un pas més en la lluita contra la violència de gènere.

Malgrat tots els esforços, la històrica desigualtat entre dones i homes continua afectant no sols la seua integritat física sinó al reconeixement de la seua dignitat i és per això que, gràcies a la consciència social i al rebuig de la ciutadania, Espanya ha sigut el primer país a acordar, en 2017, un Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
En tot moment, l’Ajuntament de Dénia i les entitats que formen part del Consell de les Dones hem estat i continuem estant al costat i del costat de les víctimes, impulsant el debat polític perquè el problema deixe de ser privat; donant suport a la legítima reivindicació del dret de les dones a no patir cap mena de violència; i abordant, des d’un enfocament multidisciplinari, la planificació de les polítiques locals, l’acompanyament integral a les víctimes i el desenvolupament de mesures de sensibilització i prevenció dirigides al conjunt de la ciutadania.

El Consell de les Dones i l’Ajuntament de Dénia impulsem la implementació directa de normes i plans amb mesures específiques que afavoreixen la igualtat d’oportunitats, redoblem els esforços en la detecció de la violència de gènere, en totes les seues formes i en tots els seus àmbits; i dissenyem, des de la defensa dels drets de les dones, polítiques integrals per a superar aquesta xacra social que ha trencat milers de vides.

En la lluita contra la violència de gènere, denunciem tot tipus de violència sobre la dona, la física, la violència psicològica, la violència vicària, i a més aquella que atempta contra la seua llibertat sexual: la violència sexual, la prostitució, l’explotació sexual, el tràfic de dones i xiquetes i la pornografia infantil, són violències de les més terribles contra la dona que cal combatre i abolir, perquè causa un greu impacte en les condicions de llibertat, igualtat i seguretat en la nostra societat.

Per això, le Consell de les Dones déclare :

– Convidar a totes les entitats i a la societat civil d’aquesta ciutat a adherir-se a aquesta declaració i ens sumem a totes les veus que clamen per un futur en igualtat.
– Reconeixem la gravetat de la violència masclista com un problema polític de primer ordre, de salut pública i com un greu atemptat als Drets Humans fonamentals com la igualtat, la llibertat sexual, la seguretat, i el lliure desenvolupament de la personalitat.
– Alertem sobre l’augment dels assassinats masclistes i la violència sexual, i manifestem la nostra preocupació davant la violència vicària i davant el desemparament que pateixen els orfes i òrfenes.
– Recordem que és necessari garantir la igualtat de gènere i els drets de les dones com a element clau per a garantir la recuperació social i econòmica de totes les persones a nivell global.
– Defensem la necessitat de promoure accions municipals consensuades que garantisquen la continuïtat de les polítiques locals dirigides a l’eliminació de les normes socials discriminatòries i el reforç dels programes de prevenció i lluita contra la violència de gènere.
– Demandem la implementació de projectes i programes locals que garantisquen la igualtat de gènere en l’ocupació i apoderament empresarial de les dones, com a mesures per a preservar la seua independència econòmica i previndre la violència de gènere.
– Manifestem novament la nostra preocupació per les altes taxes d’ocupació temporal de les dones que, unit a la pandèmia, adverteixen d’un perillós augment de la bretxa de gènere.
– Ratifiquem el nostre compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i recordem la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament per a aconseguir una democràcia igualitària plena.

Laisser un commentaire

    37.861
    4.463
    12.913
    2.720